Harstad Baptistmenighet

 


 

 

Ruth Myrrh barne- og ungdomsleder i Harstad.

I august 2015 begynte Ruth Myrrh som barne- og ungdomsleder i Harstad Baptistmenighet i 50 % stilling. Ruth er Karen og sammen med sin familie kom hun til Norge for 8 år siden. Familien på 7 personer bor i Askim. Ruth har 4 brødre som i tillegg til henne, mamma og pappa alle har bibelske navn.

For Ruth var det viktig etter 3 år studie på HLT å søke Gud og hans vilje for hva hun skulle gjøre videre. Da tilbudet om arbeid kom fra menigheten i Harstad var det naturlig for henne å bruke tid i bønn til Gud før hun svarte menigheten. Derfor når hun har kommet hit er hun også trygg på at dette er etter Guds vilje og er glad for å kunne tjene Gud gjennom arbeidet i menigheten.

Ruth har vokst opp i en kristen familie og som 15. åring ble hun døpt i Misjonskirken i Askim. I dag er hele familien kristen og tilhører Misjonskirken i Askim.

Familien har bygd opp et barnehjem i Thailand og som de også driver. Til å finansiere dette gir alle i familien 10. ende av det de tjener til barnehjemmet.

I dag bor det 25 barn og unge på hjemmet hvor de også har skole og får undervisning. Mange av barna på hjemmet er foreldreløse, mens andre av ulike grunner ikke kan bo hjemme.

Ruth har ved siden av studiene jobbet i 4 år som vikar på sykehjem i Askim hvor hun også har jobbet i sommerferiene.

Både Ruth og familien har alltid vært vant til å leve i enkle kår både i hjemlandet og i Norge, men allikevel ønsker hun å si til slutt; "viss du lever med Gud blir du aldri fattig"

Hun tror hun vil trives i Harstad og synes vi her nord har en veldig flott natur sammenlignet med østlandsområdet og at det er bra å bo i Norge, allikevel lengter hun ofte tilbake til hjemlandet. Tekst og foto; Odd Nilssen

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter